FISEENGDEESPFRITJPRUCN
WILD NORDIC NATURE
Top Ten Activities from Finland.
Melonta
Melonnan alkeisilta
Ret­ket »
Kurs­sit »
Pe­las­tau­tu­mis­har­joi­tuk­sia
Maastopyöräily
Maastopyöräilyä ja esihistoriaa Harjavallassa
Luonto-opastettu Fatbikeretki Yyterissä
Resiinaralli
Resiinaralli + Isonevan soidensuojelualue
Pomarkku 18km
Talvilajit
Kuu­ta­mo­hiih­to
Ret­ki­luis­te­lu
Luontoretket
Opastettu linturetki
Lu­mi­jäl­ki­ret­ki
Yölaulajia jokisuistossa
Vil­liyrt­ti­ret­ki
Sienitasting-retki
Marja -ja sieniretki
Tähti- ja pöllöretki
Patikointi-bongaa kansallispuistot
Teijon kansallispuisto
Isojärven kansallispuisto
Seit­se­mi­nen
Hel­ve­tin­jär­vi
Puurijärvi-Isosuo
Kauhaneva-Pohjankangas
Oulangan kansallispuisto
Kur­jen­rah­ka
Lau­han­vuo­ri
Muut
Säpin majakkasaari
Opastettu Porin kaupunkikierros
Isonevan suo
Lapsille joulumystiikkaa ja tonttutarinoita porotilalla
Aktiviteetit > Lauhanvuori

Lauhanvuori

Lauhanvuori on Eteläisen Suomen korkein "vuori" Sen laki kohoaa 231 metriä merenpinnan yläpuolelle. Lauhanvuoren laella sijaitsevasta näkötornista aukeaa huimat näkymät yli Pohjanmaan aina meren rannikolle saakka. Kirkkaalla ilmalla näkyväisyys saattaa olla jopa 70km!

Kuusikkoinen Lauhanvuoren laki on ainut paikka Etelä-Suomessa, joka on ollut meren pinnan yläpuolella aina 10 000 vuotta takaisin olleesta, viimeisimmästä jääkaudesta saakka.

Tutustumme helppokulkuisilla metsäpoluilla kulkien Lauhanvuoren rinnealueisiin, joiden kätkemät salaisuudet yllättävät kulkijan. Metsäisillä rinteillä on edelleen nähtävissä menneisyyden meren rantavalleja sekä hätkähdyttäviä, puuttomia pirunpeltoja eli kivijatoja. Alueella on myös runsaasti lampia, ja pieniä puroja, eli luomia sekä suoalueita. Alueen polut ovat helppokulkuisia, ja reitin varrella on runsaasti nähtävää.

Lähdemme liikkeelle Lauhansarvesta kohti ensimmäistä mykistävää luonnon ihmettä, Aumakiveä. Aumakivi on valtavan suuri, yksinäinen, pyöreäpintainen kivi, joka on muodostunut miljoonia vuosia takaisin peruskallion rapautuneesta ytimestä. Se seisoo yksinäisenä keskellä metsää, ja on kuin ei kuuluisi ollenkaan siihen ympäristöön.

Aumakiveltä matka jatkuu helppokulkuista polkua kohti Lauhanvuoren lakea. Matkalla ylitämme suuren Kivijadan. Kaivijata on muodostunut menneisyyden meren rantavalliksi, josta aallot ovat kuluttaneet kaiken irtomaan, jättäen jälkeensä vain karua kivikkoa. Tämä suuri pirunpelloksikin kutsuttu alue on satoja metrejä pitk ja kymmeniä leveä, täysin puuton alue Lauhanvuoren alarinteillä.Lounastauolle istahdamme Spitaalijärvenrannalla sijaitsevalle tulipaikalle. Spitaalijärvi on karusta nimestään huolimatta kaunis järvi, jonka happamalla vedellä on uskottu olevan parantavia vaikutuksia.
Lounastauon jälkeen nousemme Lauhanvuoren laella sijaitsevalle näkötornille, josta avautuvat huimat näkymät yli Etelä-Pohjanmaan lakeuksien.

Yötä viettäämään laskeudume Lauhanvuoren pohjoispuolella sijaitsevalle Ahvenlammelle, jonka rannalla tulistelemme ja telttailemme. Päivän kävelymatka on n.15km.

Toisena päivänä aamualan jälkeen lähdemme takaisin kohti Lauhansarvea. Reitti kulkee kauniin metsäluonnon halki ensin Huhtakorven lähteelle ja sieltä aina takaisin Lauhansarveen asti. Matkan varrella voi tavata useita eri metsäkanalintuja, joita alueella esiintyy runsaasti. Päivän kävelymatka on n.7km
PaikkaEtelä-Pohjanmaa ja Satakunta, Kauhajoki, Isojoki ja Honkajoki.
ReittiLauhansarvi - Aumakivi - Kivijata - Lauhanvuoren huippu - Ahvenlampi - hhtakorven lähde - Lauhansarvi
VaikeusasteHelppo
RyhmäkokoSovittavissa
KieletSuomi ja englanti
SesonkiKevät - syksy
Seuraava vaellusKesäkuu 2017. Muut lähdöt tilauksesta

Tulostettava versio -

Wild Nordic Nature


www.wildnordicnature.com
info@wildnordicnature.com

Contact


Jaana Mälkki, CEO
+358 40 734 6696
jaana.malkki@wildnordicnature.com

Pictures (c) Visit Finland
Lisätietoa evästeistäSivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy