FISEENGDEESPFRITJPRUCN
WILD NORDIC NATURE
Top Ten Activities from Finland.
Tervetuloa luontaishoitoon- Uusi shamanistinen hoito valloittaa
Wild Nordic Nature
Tie­dot­teet »
Suomi-paketit
Kesä
» Kier­to­mat­kat
» Yksittäiset matkustajat
» Purjelaivaristely Turun saaristossa
» Ryh­mät
» Itämeri purjehdus Turku-Tallinna-Helsinki
» Melontasafari Selkämeren kansallispuistossa
» Vaellus Venäjän rajalla
» Kanootilla kanjonissa
» Bongaa ja kuvaa Karhuja ja Susia
» Hyvinvoinnin taika
» Villiä ruokaa luonnosta
» Metsiemme suurpedot
» Länsi-Suomen kalavesillä
» Lintujen tarkkailua
» Länsirannikon golfkierros
Talvi
» Pilkkiä ja nuottaa
» Talven ihmemaa
» Pilkkiretki erämaajärvelle
» Pot­ku­kelk­ka­sa­fa­ri
» Hiihtoretki jäälle
» Lumikenkävaellus Hossassa
» Itärajan hiihtovaellus
Purjelaivaristely Turun saaristossa

Purjelaivaristely Turun saaristossa

Opi purjehtimaan ja tutustu upeisiin saariin mm. pyöräillen ja meloen

Turun saaristo on maailman monilukuisin saaristo, ja siitä osa kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon. Risteilyllä on mahdollisuus tutustua tähän kauniiseen saaristoon purjehtien, meloen, pyöräillen ja patikoiden. Voit myös osallistua purjehtimiseen. Laivan henkilökunta opettaa purjehtimista matkan aikana. Laivamme on ainutlaatuinen, vahva ja merikelpoinen kuunari - Täydellinen valinta turvalliselle ja mukavalle purjehdukselle. Alus käyttää biodieseliä silloin, kun on liian tyyntä purjehtimiseen, eli alus on ympäristöystävällinen silloinkin. Purjehduksella tutustumme viiteen, täysin toisistaan erilaiseen saareen, Seilin hyljesaareen, kiviseen ja kallioiseen Jurmoon, Utön majakkasaareen, historialliseen Kökariin ja monipuoliseen Nauvoon. Kaikilla saarilla on omaleimainen luonto, sekä tarinansa ja historiansa kerrottavana. Riippuen saaren palveluista ja tarjonnasta, saarilla on mahdollisuus vaeltaa, pyöräillä, meloa, kalastaa, uida ja saunoa, bongata lintuja sekä poimia sieniä ja marjoja. Laivan kannella voit nauttia kauniista luonnosta ja yöttömistä öistä, sekä näet aitoa saaristolaiselämää.
KohokohdatAktiviteettaja matkalla: purjehdus, vaeltaminen, melonta, pyöräily ja lintujen tarkkailu. Vieraile viidellä eri saarella ja näe samalla tuhansia muita saaria.
PaikkaTurun saaristo
Kesto5 yötä/6 päivää, 175mpk= 325km
VaikeusasteHelppo. Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvita, laivalla on ammattitaitoinen miehistö.
Ryhmän koko Min/Max2-20 hlö
KieletEnglanti. Kansainvälinen ryhmä
Hinta750€ per henkilö
SesonkiKesäkuu - Syyskuu
Takuulähtö10. - 15.7.2016, 12.-17.8.2016
MajoitusKahden tai kolmen hengen hyteissä (7 kahden ja 3 kolmen hengen hyttejä) Kahden hengen hytti käyttöön yhdelle lisähinnasta.
AteriatLaivalla täysihoito. Poikkeuksena omatoiminen ja – kustanteinen lounas Kökarissa. Laivalla pyritään käyttämään paikallista ruokaa.
OheispalvelutKalastusvälineet.
Hintaa sisältyyMajoitus täysihoidolla, hytti, pyyhkeet ja liinavaatteet, purjehduskoulutus, kajakit, vuokrapyörät Kökarissa, sauna Kökarissa, matkan aikana henkilökunta antaa tietoja saarista, Wi-fi, onget.
Hintaan ei sisällyMatkustajat ovat itse vastuussa vaatetuksestaan. Suositellaan lämmintä ulkoiluvaatetusta ja kenkiä. Uimapuku, aurinkovoiteet, kiikarit, kamerat.

Päiväohjelma

Päivä 1 Turku - Seilin hyljesaari - Jurmo
Purjehdus Turusta Seilin saarelle. Kirjautuminen laivaan tehtävä viimeistään klo 9.00, laiva lähtee klo 11.00. Saavumme Seilin saareen noin klo 15.00, jonka jälkeen lounastamme ja tutustumme saareen. Myöhemmin palaamme laivalle illalliselle.
Seili on 2,5 kilometriä pitkä ja 1,5 kilometriä leveä saari Nauvossa. Saari on ollut hylkeiden asuinpaikka ja on ollut hylkeenpyytäjien tiedossa jo kauan. Seili on merkittävä osa valtakunnallista kulttuuriympäristöä ja kuuluu Airisto-Seilin valtakunnallisesti arvokkaaseen maisema-alueeseen. Entisaikaan Seili oli sairaalasaari, jonne 1600-luvulta lähtien toimitettiin ensin spitaaliset ja myöhemmin mielisairaat. Nykyisin saarella toimii Turun yliopiston alaisuudessa oleva Saaristomeren tutkimuslaitos, sekä kesäaikaan yleisölle avoinna oleva Seilin museokirkko. Yön aikana seilaamme Jurmoon.

Päivä 2 Jurmo - Utö
Jurmon saari on noin 5 kilometriä pitkä ja kilometrin leveä. Vakituisia asukkaita on vain kymmenkunta. Saarella on oma kirkko vuodelta 1846. Pitkulainen Jurmo syntyi jääkaudella ja on oikeastaan Salpausselän kaukainen jatke. Jurmon maaperä on hyvin kivistä ja kivisyys jatkuu myös merenpinnan alle. Tälle sora- ja kivisaarelle onkin kehittynyt niin erikoisen rikas kasvi- ja eläinlajisto, että sitä pidetään Saaristomeren kansallispuiston arvokkaimpana kohteena. Osa Jurmosta kuuluu kansallispuistoon, mutta suurin osa maa- ja vesialueista on saaren neljän kantatilan omistuksessa. Saarella on mahdollisuus tehdä kävelyretkiä. harrastaa geologiaa ja kalastaa. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Utön majakkasaarta. Matkan aikana annetaan purjehduskoulutusta.Päivä 3 Utö – Kökar
Purjehdimme Jurmosta Utön kautta Nauvoon. Utössä levähdämme muutaman tunnin. Utö on ollut 1600-luvulta lähtien majakanvartijoiden, luotsien, sotilaiden ja tullimiesten asemapaikka ja saarella on myös Suomen vanhin majakkapaikka. Saari tunnetaan haaksirikoista ja linnustostaan. Museovirasto on määritellyt saaren valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Utö on yksi Suomen parhaimmista lintupaikoista ja saarella on käynyt lintuharrastajia jo vuosikymmeniä. Lintujen muutto alkaa jo maaliskuussa ja kestää läpi kesän myöhään syksyyn asti. Saareen tutustumisen jälkeen purjehdimme Kökarin saarelle, jossa mahdollisuus saunoa.Päivä 4 Kökar - Nauvo
Ahvenanmaan alueeseen kuuluvalla Kökarin saarella asuu vakituisesti 253 asukasta. Kökarin asukkaiden pääelinkeino on kalastus. Kalaa myydään niin Suomeen kuin Ruotsiinkin. Historiallinen vierailukohde saarella on Santa Annan kirkko. Päivän aikana voit tutustua saareen pyöräillen. Lounas Kökarissa on omatoiminen ja - kustanteinen.
Kökarista purjehdimme Nauvoon, jonne saavumme noin klo 18.00. Entinen Nauvon kunta koostui noin 3 000 saaresta, luodosta ja kalliosta. Nykyisin Nauvo on osa Turun kaupunkia. Tutustumisen arvoinen paikka on Nauvon keskiaikainen harmaakivikirkko 1430-1450-luvuilta. Nauvo on myös suomalaisten suosima kesänviettopaikka ja sieltä löydät paljon erilaisia palveluita.

Päivä 5 Nauvo – Turku
Aamiainen laivalla ja tutustumista Nauvon saareen. Laivalla nautitun lounaan jälkeen matka jatkuu kohti päätesatama Turkua. Matkalla saat purjehduskoulutusta. Laiva saapuu Turkuun n. klo 18
Pidätämme oikeuden sääohosuhteista johtuviin ohjelmanmuutoksiin
Tulostettava versio -

Wild Nordic Nature


www.wildnordicnature.com
info@wildnordicnature.com

Contact


Jaana Mälkki, CEO
+358 40 734 6696
jaana.malkki@wildnordicnature.com

Pictures (c) Visit Finland
Lisätietoa evästeistäSivuston toteutus: Hakosalo Innovations Oy