FISEENGDEESPFRITJPRUCN
WILD NORDIC NATURE
Top Ten Activities from Finland.
Opastettu Porin kaupunkikierros
Säpin majakkasaari
Kansallispuistot
Teijon kansallispuisto
Isojärven kansallispuisto
Seit­se­mi­nen
Lau­han­vuo­ri
Kauhaneva-Pohjankangas
Kur­jen­rah­ka
Opastukset > Säpin majakkasaari

Säpin majakkasaari

Koe Säpin majakkasaari luontoasiantuntijan opastuksella!

Tällä matkalla syvennymme saaren osin harvinaiseen ja uhanalaiseen kasvillisuuteen, villiyrtteihin, kasvillisuusvyöhykkeisiin ja monipuoliseen linnustoon sekä mahtavaan kultturiperintöön.

Majakkakulttuuria, perinnemaisemaa, Mufloneita, harvinaisia kasveja ja lintuja, suojeltuja tervaleppälehtoja sekä kukkivia ketoja. Kaikkea tätä ja paljon muuta koet Säpin majakkasaarella.
Kaksipäiväisellä retkellä tähän rakennuskultturia ja luontoa puruavaan saareen sinut tutustuttaa paikallinen luonto-asiantuntija.

Tutustumme saaren eri luontoarvoiltaan arvokkaisiin kasvillisuusvyöhykkeisiin, metsätyyppeihin, lukuisiin ketoihin ja niittyihin pintaa syvemmältä. Majoitumme kulttuurihistoriaa pursuavassa Porin lintutieteellisen yhdistyksen majassa, joka on Suomen toiseksi vanhin lintuasema sekä entinen majakanvartian tupa. Illalla saunomme autenttisessa saaristolaissaunassa, ja uimme saaren edustan uskomattoman kirkkaissa vesissä.
Kulttuurihistoriaa Säpissä
900 vuotta takaisin meren syleilystä paljastui ensin muutama kari. Vuodet kuluivat ja maa jatkoi kohoamistaan jääkauden jäljiltä. Kareista alkoi muodostumaan saari, Säppi.

Saaren sijainti tärkeän meriväylän varrella toi tarpeen merkitä saari kunnolla. Ensin rakennettiin riu'uista kaasa, sen paikalle myöhemmin, vuonna 1873, valomajakka jonka loisto kohoaa liki 30 metrin korkeuteen. Majakan juurella sijaitsevat 1870-luvulla rakennetut majakanvartian asuinrakennukset, luotsitupa, materiaalivarasto, sauna sekä uudisrakennuksena grillikatos.
Arvokasta luontoa ja linnustoa
Saarella vaihtelevat erilaiset kasvillisuusvyöhykkeet. On suojeltua tervaleppälehtoa, ketoja, niittyjä, avokallioita sekä metsiä. Otamme selvää, miksi keltamatarat kukkivat kirkkaamman keltaisina täällä, kuin mantereella. Teemme tutkimusretkiä saaren kedoille ja niityille, tutustumme harvinaisiin ja uhanalaisiin kasveihin ja niiden käyttötarkoituksiin.
Saarella tavataan monia vanhojen metsien lintulajeja, rannoilla pesivät kahlaajat ja monet muut ruovikoissa elävät lajit.
Täällä tavataan vuosittain satoja muuttolintuja saarella pesivien lajien lisäksi. Säpin majakkasaari on siis myös lintuparatiisi.KohokohdatMajakkasaari, harvinaiset kasvit ja linnut, perinnemaisema, ulkosaaristo, Selkämeren kansallispuisto, luontoasiantuntija koko ajan mukana
PaikkaSäppi, Luvia
Ajankohta3.-4.9.2016, lauantaina klo 8:00 ja paluu sunnuntaina klo 18:00
Lähtöklo 8.00 Osoite: Salokankaan kalastajatila, Salokankaantie 36, 28660 PORI
Kesto1 yö ja 2 päivää
Hinta140 € /hlö
SisältääVenekuljetuksen, huippuluontoasiantuntijan kahden päivän opastukset linnuista, kasveista, luontotyypeistä, sienistä, yrteistä, majoituksen, saunan ja grillikatoksen käytön
MajoitusVanha majakanvartian talo. Vaatimaton patjamajoitus tai vaihtoehtoisesti voi tulla omalla teltalla aseman talon pihalle.
RuokailuOmat eväät. Huom! Saarelta ei saatavilla juomavettä. Varaa mukaan vettä juomavedeksi ja ruoanlaittoon
Matka saarelleN. 40 min. Kuljetus vakaalla kalastajaveneellä
Min./max6/9 henkilöä
Muuta huomioitavaaVaraa mukaan lämmin, säänmukainen vaatetus ja kumisaappaat. Majoitusta varten makupussi tai oma teltta, makuualusta ja makuupussi
Tiedustelutjaana.malkki@wildnordicnature.com
LuontoasiantuntijanaBiologi, luontokartoittajien opettaja Janne Lampolahti
Tulostettava versio -

Wild Nordic Nature


www.wildnordicnature.com
info@wildnordicnature.com

Contact


Jaana Mälkki, CEO
+358 40 734 6696
jaana.malkki@wildnordicnature.com

Pictures (c) Visit Finland
Lisätietoa evästeistäSivuston toteutus: Hakosalo Software Oy